Melasma Tedavisi Nedir?

Melasma tedavisi uzun sürelidir. Hem hekim hem de hasta için sabır gerektiren süreçtir. Tedavi sürecinde özellikle yaz aylarında yeni atakların olabileceğine karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir.

Melasma tedavisinde ön önemli nokta lekenin yerleşim yeridir. Açık tenli kişilerde lekeler komple ortadan kaldırabilir fakat tekrardan nüksetme ihtimali vardır. Koyu tenli kişilerde ise tedaviye cevap verme oranı daha düşüktür ve lekelerin tekrarlama ihtimali daha yüksektir. Açık tenli kişilerde melasma tedavisi sonuçları bir kaç hafta içerisinde ortaya çıkarken, koyu tenli kişilerde tedavi süreci aylarca sürebilmektedir.

Melasma yaz aylarında şiddetlenmektedir. Güneş ışınları, hastalığı doğrudan tetiklemektedir. UV ışınları, derideki pigment üreten hücrelere nüfuz ederek harekete geçmesini sağlamaktadır. Koyu renkli cilde sahip kişilerin pigment hücreleri, açık tenli kişilere göre daha aktiftir.

Tedavinin temelinde güneşten korunmak yatmaktadır. Ayrıca cilt yapısına uygun leke kremleri de uzman doktor tarafından belirtilebilir.

Detaylı bilgiye LEKE TEDAVİSİ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Melasma; güneş gören bölgelerde, kahverengi minik lekeler şeklinde kendini gösteren bir cilt rahatsızlığıdır. Gebelikle oluşan rahatsızlık türüne ise kloasma adı verilir. Yüzün her iki tarafı da etkilenebilmektedir. Sıklıkla da burun, yanaklar, dudak üstü ve alın bölgesinde görülmektedir.

Melasma %90 oranında kadınlarda görülmekle birlikte nadiren erkeklerde de görülmektedir. Ten rengi koyu olanlarda görülme riski, açık tenli olanlarda görülme riskinden daha fazladır. Melasma hastalığının bir iç hastalık ya da organ işlevsizliği ile bağlantısı bulunmamaktadır.

Kampanya ve duyurulardan ilk siz haberdar olmak isterseniz FACEBOOK ve İNSTAGRAM hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Malesma tedavisi ile alakalı sorularınız olması halinde lütfen bizimle İLETİŞİME geçiniz.