Prp Tedavisi Nedir?

PRP tedavisi; cilt kırışıklıklarının önlenmesi için etkili bir dermatolojik tedavidir. Cildin esnekliğini ve parlaklığını arttıran prp tedavisi sayesinde cilt, genç görünümünü korur. PRP tedavisi dermatoloji alanında uygulandığı gibi yara ve sivilce izlerinin ortadan kaldırılması için de kullanılan bir tedavidir.

Prp tedavisi için Ankara’da randevu almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

PRP tedavisinde amaç, kanımızda var olan Platelet hücrelerinin sayısını arttırmaktır. Bu kan hücreleri, vücuttaki yaraların tedavi edilmesini sağlar.

Prp tedavisi uygulanırken cilt üzerinde rahatsızlıkları olan bir bireyin, öncelikle yarasının bulunduğu alan temizlenir. Müdahale öncesinde yapılan temizlik, prp tedavisinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi açısından, son derece önemlidir. Uygulama öncesinde, elde edilen PRP’ler, tüp içerisine konularak uygulanacak olan yüzeye aktarılır. Prp tedavisinde bu aktarımlar, cilt üzerine küçük iğneler yardımı ile yapılabilir.

PRP nedir?

Açılımı “platelet rich plasma” olan PRP’ nin Türkçesi platelet zengin plazma uygulamasıdır. Kanımızdaki platelet hücrelerinin sayısını arttırmak, yani zenginleştirmek için yapılan uygulamadır.

Plateletlerin kanımızdaki işlevi nedir?

Plateletler, kanımızın doğal yapısında var olan hücrelerdir. Bu kan hücreleri, yara yerlerinin temizlenmesi ve onarımında görev yaparlar. İçlerinde yenileme görevlerinden sorumlu olan birçok büyüme faktörü bulunmaktadır. Normalde kanımızda bulunan platelet sayısı bir mikrolitre kanda 150,000 ile 450,000 arasında değişir.

PRP Tedavisinin Amacı Nedir?

PRP tedavisinde amaç, uygulama yapılan bölgelere yoğunlaştırılmış bir şekilde bu özel hücreleri enjekte etmektir.

Özel kitlerle elde edilen plazmalarda, platelet yoğunluğu kanımızdaki platelet sayısından 3-4 kat daha fazladır. Yoğunlaştırılmış bir şekilde kana enjekte edildiğince bu hücreler kandaki temizlenmenin ve onarımın daha güçlü ve daha çabuk olmasını sağlar.

PRP Hangi Amaçlarla Uygulanır?

PRP tedavisinin ; kozmetik dermatoloji, ortopedi, göz hastalıkları, diş tedavisi gibi tıpta birçok kullanım alanı mevcuttur. Her geçen günde plateletlerin işlevleri anlaşıldıkça kullanım alanları artmaktadır. Özellikle en çok bilinen kullanım alanları dermatoloji ve diz PRP’sidir.

PRP Uygulaması İle Deri Gençleşmesi Arasındaki İlişki Nasıldır?

Derimiz yaşlanırken birçok biyolojik fonksiyonunu kaybeder. Çoğu yaşlanma karşıtı uygulamalarda amacımız yara iyileştirme mekanizmasını devreye sokmak. Böylece sıkıntılı bölgelere bu özel hücrelerin göçünü sağlayıp, büyüme faktörlerinin etkisiyle iyileştirme sürecini başlatmaktır. Kan yoluyla yoğunlaştırılmış bir şekilde elde ettiğimiz bu hücreler, uygulanan bölgelerde güçlü ve çabuk etki göstermektedir.

Prp tedavisi öncesi ve sonrası ile ilgili blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kozmetik Dermatolojide Kullanım Alanları Nelerdir?

Cilt gençleştirme; ciltte yaşlanma ile azalan kolajenin yeniden yapılanmasını sağlar. Böylece ince kırışıklıkların azalması, cilt tonusunun artması ve daha genç, daha parlak bir cilde kavuşmanızı hızlandırır. PRP tedavisiyle yaşlanmakta olan cildin zamanın etkilerine karşı güçlü durması sağlanır.

  • Saç dökülmesi; genetik ve genetik olmayan saç dökülmelerinde PRP tedavisi tek başına kullanılabileceği gibi diğer tedavilerle birleştirilerek kullanılabilir. Özellikle saç ekimi öncesinde ve sonrasında saçlı deriyi ekime hazırlamak ve ekilen saçların güçlenmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Sivilce ve yara izlerinin tedavisinde prp tek başına veya lazerle birlikte kullanılabilir.

PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Prp uygulamanın yapılacağı kişiden yaklaşık 10cc kan alınır. Özel kitlere konulan kan, santrifüj cihazında plateletlerine ayrıştırılır. Böylece plateletler kitteki tüpün içerisinde yoğunlaşıp birikir ve PRP denilen bir kan ürünü ortaya çıkar. Bu ürün dolgu veya mezoterapi gibi yollarla deri altına uygulanır ve gençleştirici özelliği sayesinde deri, uygulamanın hemen sonrasında parlak ve canlı bir görünümle belirgin hale gelir.

PRP Uygulamasında Mutlaka Kit Kullanılmalı Mı?

PRP uygulamasında kit kullanmamızın amacı kanda bulunan plateletleri yoğunlaştırabilmek; kanın tek kullanımlık enjektörler ve tüplerle hazırlanmasını sağlayıp enfeksiyon riskini ortadan kaldırmaktır. Elde ettiğimiz plazmada platelet yoğunluğu en az 1,2 milyon olmalıdır. Aksi halde PRP tedavisiyle amaçladığımız verimi elde edemeyiz.

PRP İşlemi Ağrılı Mıdır?

Dermatolojik uygulamalar genel olarak katlanılamayacak acılara sebep olmaz. Fakat yine de işlemden 30 dakika önce uygulama bölgesine sürülen anestezik krem sayesinde uygulama konforu arttırılarak işlem kısa sürede tamamlanır.

PRP Tedavisi hakkında aklınıza takılan tüm soruları doktorunuza sorabilirsiniz!

PRP Hangi Tekniklerle Uygulanır?

Ciltte istenilen sonucu elde etmek istediğimiz bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte mezoterapi tekniği (küçük iğnelerle deri altına enjeksiyon), dolgu tekniği ya da maskeyle uygulama gibi birçok teknik kullanılabilir.

PRP Uygulamanın Alerji Riski veya Herhangi Bir Başka Yan Etkisi Var Mıdır?

Prp tedavisinde hastanın kendi kanının kullanıldığı bu uygulamada herhangi bir alerjik reaksiyon riski yoktur. Ancak uygulamanın doğru ve uygun şekilde yapılması için sağlık bakanlığı ruhsatı onaylı steril ortamlarda hazırlanmış özel çalışma tüpleri kullanılmalıdır. Cilt sterilizasyonunun uygun yapılmadığı ve sterilizasyonu iyi olmayan tüplerin kullanıldığı uygulamalarda derin cilt enfeksiyonları meydana gelebilir.

PRP TEDAVISI KIMLERE UYGULANMAZ?

Prp tedavisi kanser hikayesi olan, platelet sayısı yetersiz olan, aktif otoimmün hastalığı olan ve uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olan hastalara uygulanmamalıdır.

PRP Kaç Seans Tedavi Yeterlidir? PRP Ne Kadar Sıklıkla Tekrarlanmalıdır?

15 gün aralarla yapılan 3-4 seanslık PRP tedavisi 1 kür olarak adlanmaktadır. 12 aylık periyodlarla 1 kür prp tedavisi almak gençlik halini en iyi şekilde korumamızı sağlar. Yani yılda bir defa olmak üzere 2 aylık PRP tedavisi iyi bir sonuç için idealdir.

PRP İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Prp tedavisi uygulama sonrası günlük yaşantınıza hemen geri dönebilirsiniz. Prp Uygulama iğnelerle yapıldığı zaman uygulama bölgesinde küçük iğne izleri görülebilir. Prp uygulama sonrasında 24 saat boyunca uygulama yapılan bölgeye su temasından kaçınılmalıdır.

Prp tedavisi fiyatları değişkenlik göstermektedir bu sebeple PRP tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve seans fiyatı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.